Filip Ejmunds

Filip Ejmunds är trumpetare och har jobbat i LDK till och från sedan 2010, efter genomförd värnplikt som trumpetare i Arméns Musikkår 2009. Sedan 2015 är han fast anställd i Livgardets Dragonmusikkår.

Filip är född i Södertälje och började spela trumpet väldigt tidigt. I sina unga år växte han upp i Nykvarn och spelade mycket i både Nykvarns och Södertäljes kulturskolor. Senare har han utbildats vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm där han studerade för Mark Schrello och Joakim Agnas. Därifrån har han en kandidat- och masterexamen, den senare speciellt inriktad på symfoniorkester. Förutom att ha spelat i Försvarsmusikens regi har Filip varit flitigt anlitad frilansare runtom i Sverige och har spelat med t.ex. Kungliga Filharmonikerna, Sveriges Radios Symfoniorkester, Kungliga Hovkapellet, Västerås Sinfonietta och Jönköpings Sinfonietta.

Filip har spelat både kornett och trumpet till häst men spelar för närvarande fanfartrumpet på favorithästen altkladrubern Saluts rygg. 2017 var dessutom Filip solist i Willy Brandts Konzertstück no 2 med Livgardets Dragonmusikkår på deras årliga turné!