Ellen Rydelius

Ellen föddes 1989 på Södermalm i Stockholm.

Hon spenderade sina första två skolår i Australien där hon började sjunga i kör och spela keyboard. Som nioåring började hon på Lilla Akademien där hon efter en instrumentprovardag föll hårt för valthornet och bestämde sig direkt. Ellen fortsatte på Lilla Akademiens Musikgymnasium och efter studenten bar det av till musikhögskolan i Göteborg där hon tog hornlektioner för Per Göran. Efter ett år skulle familjen ut och segla och Ellen tog en välbehövlig studiepaus och följde med på den långa spännande resan till Karibien.

Sitt tredje studieår spenderade Ellen som utbytesstudent på Universität Mozarteum i Salzburg där hon studerade för Radovan Vlatkovic. Masterstudierna bedrevs vid Conservatorium van Amsterdam för Herman Jeurissen och efter ett studieuppehåll då Ellen åkte hem och vikarierade i Livgardets Dragonmusikkår tog hon sin examen i juni 2015.

Väl hemma i Sverige igen vikarierade hon i LDK och andra orkestrar och hann jobba ett halvår på GöteborgsOperan innan hon fick fast anställning i LDK i juni 2017.

Ellen spelar väldigt gärna kammarmusik i olika konstellationer och musik i olika genrer, ja allt som svänger helt enkelt!